SMB-magasinet


Online medlemsblad for SMB-Tjenester 2022 - Årgang 18

Pandemi og bedriftsøkonomi var ikke et eget emne på skolen - headerbilde

Pandemi og bedriftsøkonomi var ikke et eget emne på skolen

Pandemi og bedriftsøkonomi var ikke et eget emne på skolen

Da regjeringen i mars 2020 gikk ut med nyheten om at landet skulle stenges ned, sa Erna Solberg at dette var "de mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid". Noe som var sant, men ingen hadde nok trodd dette mer eller mindre skulle vare i 2 år. 

Pandemien vi har levd i siden mars 2020 er skrevet i hjel av medier og alle er nok litt lei av å høre om smittetall, innleggelser og vaksinekø. Sånn er det, og vi kommer ikke unna. 

En annen side av denne pandemien, som kanskje alle ikke tenkte like mye over i starten, var økonomien i det hele. Enkelte bransjer har blomstret og aldri hatt bedre tall å vise til mens andre har ligget og ligger fortsatt nede og kjemper mot alle fakturaer og utgifter. 

Kampen mot fakturaene

Det finnes løsninger som kan redde bedriften og legge grunnlag for videre vekst. Svea Finans tilbyr blant annet factoring og fakturakjøp, men hva er det egentlig? 

  • Factoring og fakturakjøp er beslektet, men i praksis to veldige forskjellige tjenester. Vi er opptatt av god dialog som hjelper bedriftene å velge riktig, sier Client Executive i SVEA, Erik Gjønnes. 

Factoring

Alle bedrifter er helt avhengig av å få betalt, og for mange er det å få penger raskt inn på konto avgjørende for å overleve. Om man velger å bruke factoring gjennom SVEA Finans får man en helhetlig løsning som er tilpasset hver enkelt bedrift. SVEA Finans følger opp alle fakturaene for deg. Hoveddelen av pengene kommer inn på konto med en gang, og resterende beløp når kunden betaler. Man har også tilgang til en god sparringspartner om det skulle være spørsmål rundt økonomien. 

De fleste ønsker å forholde seg til færrest mulige programmer og systemer. SVEA har derfor høyt fokus på integrasjoner mot ulike økonomisystemer. Med riktig integrasjon får man en automatisert arbeidsflyt og veldig god oversikt over fakturaene og likviditeten i selskapet. 

En annen fordel med factoring er at din bedrift fortsatt kan stå som avsender. SVEA administrerer, finansierer og følger opp det hele. 

Fakturakjøp

Fakturakjøp blir mer og mer populært hos bedrifter i Norge. Med en slik løsning betyr det at du kan selge enkeltstående faktura til SVEA, at du får pengene rett inn på konto og er ferdig med saken. SVEA finans overtar all risiko og blir den parten som står ansvarlig for innkreving av pengene. 

- Fakturakjøp egner seg godt for bedrifter som har større fakturaer de ønsker å få raskt betalt for. Det viktigste for SVEA er at varen eller tjenesten er levert, forklarer Gjønnes. 

Det kan være en krevende jobb å drive inn større fakturaer. Om du velger å gå for fakturakjøp vil SVEA finans ta den jobben. SVEA har god erfaring med innkreving av faktura. 

Fortsatt litt usikker? 

Om du fortsatt er litt usikker på om dette er noe for deg og din bedrift, ring din rådgiver hos SMB Tjenester. Rådgiverne sitter klare til å hjelpe deg med det du måtte lure på, og kan svare deg på om SVEA er et godt alternativ for deg og din bedrift. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet vil inneholde kobling til våre digitale artikler i SMB magasinet.
Artiklene inneholder informasjon som er relevant for deg som driver eller jobber i en liten eller mellomstor bedrift i Norge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet vil inneholde kobling til våre digitale artikler i SMB magasinet.
Artiklene inneholder informasjon som er relevant for deg som driver eller jobber i en liten eller mellomstor bedrift i Norge.

NYPrisbobler_SMB-01.svgNYPrisbobler_SMB-02.svg

spar tid og penger